Corona beperkt de dekking van de reisverzekering

Corona heeft over de hele wereld flink huisgehouden. Duizenden mensen zijn overleden.

En honderduizenden mensen zijn er weliswaar gelukkig alsnog 'uit' gekomen, maar dan wel met een flinke hoeveelheid restklachten, waarvan longbeschadiging toch wel de ergste is. Vreselijk wanneer je dat moet meemaken.

Al die tijd hebben veel landen hun grenzen gesloten gehouden voor toeristen, om te voorkomen dat corona door hen zou worden meegenomen naar hun nieuwe bestemming. Het was bijna overal een deel van de maatregelen om corona onder controle te krijgen.
Met als gevolg dat veel mensen uiteraard ook niet op vakantie konden. Wat natuurlijk ook onprettig is. 

En op zich is dat natuurlijk niet zo raar. Bijna iedereen wil er graag wel een keer (of vaker) per jaar even uit. En dus vaak ook naar een buitenland. En nu links en rechts steeds meer landen hun grenzen openen voor toeristen begint het bij veel mensen weer te kriebelen.

Maar de vraag is of het verstandig is om in deze tijd naar het buitenland te gaan.

Negatief reisadvies beperkt de dekking voor de reisverzekering

Cruciaal is dat het negatief reisadvies, dat vanuit de overheid voor diverse landen is gegeven, op dit moment nog steeds van kracht is. En dat betekent dat de reisverzekering over het algemeen geen dekking zal geven voor schades die aan corona gerelateerd zijn. 

Pech onderweg, gestolen spullen, ongelukken, repatriëring, medische kosten, ziekenhuisopname, het zijn allemaal onderdelen van de reisverzekeirng waarvan de dekking in het buitenland over het algemeen gewoon door zal lopen.

Tenzij de 'schade' dus veroorzaakt werd door corona. 

Wat extra problemen met zich meebrengt wanneer een land, tijdens uw verblijf daar, zelf ineens de grenzen (of een bepaalde regio) opnieuw sluit in verband met een nieuwe golf van coronabesmettingen.

En daar kunnen ook wij niets aan veranderen. 
Wilt u in de komende tijd dus toch op vakantie naar het buitenland? Wees u er dan van bewust, dat uw reisverzekering waarschijnlijk niets voor u zal kunnen doen indien u daar alsnog met corona wordt geconfronteerd. 

Goed om te weten.


Bovenstaand nieuwsbericht is gepubliceerd op 29-05-2020. Dit bericht is met veel zorg en aandacht samengesteld. Desondanks kunnen wij niet volledig instaan voor de correctheid, volledigheid of actualiteit van de informatie.
Maak een afspraak met ons om de meest recente informatie te ontvangen.